Dags för LG-fansen att byta upp sig

LG G5 och V20 tycks inte få fler säkerhetsuppdateringar

LG:s gamla flaggskeppstelefoner G5 och V20 har inte jättemånga år på nacken, men nu verkar det som om säkerhetsuppdateringarna av de båda telefonmodellerna ändå ska upphöra.

Publicerad Uppdaterad

April 2016 är förvisso avlägset, men det handlar knappast om någon ocean av tid. Och förutom att Panamadokumenten avslöjades just i april 2016 så lanserades även LG:s flaggskeppstelefon G5. I september följde man sedan upp med årets andra flaggskepp, V20. Men ingen av telefonerna är längre listad i LG:s säkerhetsbulletin, något som med största sannolikhet innebär att några säkerhetsuppdateringar alltså inte längre är aktuella för enheterna. Det börjar med andra ord bli dags att byta upp sig, om man sitter på någon av telefonerna. 

Inget Android Pie

Någon ny Android-version är så klart därmed inte heller aktuell för någon av enheterna. LG har inte kommit med något officiellt uttalande om saken och det finns förstås en mycket liten möjlighet att LG antingen gjort fel, eller att man bestämmer sig för att backa från supportstoppet, även om det verkar osannolikt. G6, G7, V30, V35, V40, CV-serien, LV-serien, LG Stylo och Q-serien kommer däremot fortsättningsvis att få säkerhetsuppdateringar. 

Källa