Först ut

LG G6 och Galaxy S8 blir miljömärkta

Tillverkningen i Korea är en av fem platser i världen där LG gör mobiltelefoner.

Miljömärkningen Ecologo finns numera även på mobiltelefoner, och Samsung Galaxy S8, S8 Plus och LG G6 är de första att få stämpeln.

Publicerad Uppdaterad

Ecologo hör knappast till de mest kända miljömärkningarna här i Europa, men den nordamerikanska märkningen, som i dag görs av Underwater Laboratories, har funnits i 20 år och anses internationellt pålitlig och ingår i internationella samarbeten där utländska organisationer hjälper till att garantera våra miljömärkningar på produkter som producerats utomlands.

Ecologo-märkningen finns på allt från skurmedel till soffor och hemelektronik, och nu alltså även mobiltelefoner. Märkningen tar inte bara hänsyn till produktion utan hela livscykeln inkusive återvinningsprogram.

Eftersom märkningen bara har funnits till mobiler i en vecka innebär det inte per automatik att LG G6 och Samsung Galaxy S8 är mer miljövänliga än andra mobiltelefoner, de råkar bara vara först att få märkningen. Däremot betyder det att de genomgått en serie kontroller med avseende på giftiga kemikalier, energieffektivitet och tillverkarens sociala ansvar.

Samsung och LG får bland annat beröm för energieffektiviteten i telefonerna, att man använt återvunnet material, att man minskat på onödig förpackning och att man har program för att minska mängden elskrot.

Källa