Anonyma talespersoner avslöjar

”LG G7 görs om från grunden – släpps inte förrän i april”

LG vill ha en större bit av OLED-kakan.

Bara häromdagen kom uppgifter om att LG:s kommande flaggskeppstelefon G7 kan bli försenad, då företagets vd krävt en översyn av enheten. Nu kommer nya uppgifter från flera källor, som hävdar att telefonen ska göras om helt ”från scratch” och att offentliggörandet därför skjuts upp till april.

Publicerad Uppdaterad

Igår kom uppgifter om att LG:s vd Jo Seong-jin beordrat ”en översyn” av företagets kommande flaggskepsstelefon G7, något som förstås skulle innebära att den kan bli försenad. Nu har ett antal LG-anställda uttalat sig anonymt om saken och hävdar att Jo Seong-jin till och med har bett ingenjörerna göra om telefonen helt från grunden. ”Direkt efter uttalandet på CES förra veckan så gick en direkt order till ingenjörscheferna om att börja om från början” hävdar en av källorna till Korea Herald. Det uttalande som den anonyma källan refererar till är Jo Seong-jins besked om att man inte bryr sig om vad konkurrenterna har för planer utan att man ”släpper en ny telefon när det behövs”. Ett nytt beslut ska ha fattats om ett sannolikt lanseringsdatum runt den koreanska högtiden månens nyår, vilket innebär att enheten försenas till april. 

Succé är avgörande

Enligt den koreanska publikationen ET News så ska dessutom en ”högt uppsatt chef” hos en av Sydkoreas största mobiloperatörer samt ytterligare en källa ”inom industrin” ha hävdat att telefonen ska släppas den 20 april. Vi får dock anta att en förutsättning för att den tidsramen ska hålla är att Jo Seong-jin är nöjd med vad ingenjörerna kan åstadkomma. En presentation av enheten i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari tycks hur som helst vara helt utesluten. Med tanke på hur kämpigt LG har haft det mobilsidan under de senaste åren så är man i stort behov av en succé i segmentet. G7 – eller vad telefonen nu kommer att kallas – blir den första enhet som släpps under ledning av företagets nya mobilchef Hwang Jeong-hwan. 

Källa