LG hakar på konkurrenterna

LG G7 kan få sofistikerad iris-scanner

LG vill ha en större bit av OLED-kakan.

LG har hittills inte varit lika sugna på alternativa biometriska autentiseringsmetoder som sina konkurrenter. Men färska – dock obekräftade – uppgifter gör gällande att den saken är på väg att förändras redan med nästa flaggskepp, G7.

Publicerad Uppdaterad

Det är ett färskt patent som skvallrar om den kommande autentiseringslösningen som kan tänkas komma med LG:s nästa flaggskepp som vi gissar kallas för LG G7. Enligt dokumenten handlar det om en iris-scanner som är av lite mer sofistikerat snitt än vad många andra tillverkare kommit med hittills. Bland annat ska sensorn i scannern ta hänsyn till det rådande ljuset när den läser av ögat på användaren. Dessutom ska den acceptera skillnader i pupillstorlek. 

Inte lättlurad

Iris-scannern ska inte gå att lura med något så trivialt som ett foto heller. Detta då mjukvaran ska be användaren att följa ett antal prickar med ögonen, för att säkerställa att det är en person som tittar in i den och inget annat. Väldigt lite är känt om LG G7 så här långt, men det finns en del lösa rykten som gör gällande att telefonen får OLED-skärm och att den ska ha Qualcomms nya Snapdragon 845-chipp under skalet. Möjligen kan en presentation ske på CES-mässan i januari, men man ska nog inte hålla andan till dess. Föregångaren LG G6 lanserades på Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari 2017.

Källa