LG G5

LG gör en LG - släpper skalet före mobilen

På typiskt LG-manér har företaget lanserat tillbehör till sin ännu inte utannonserade toppmodell G5.

Publicerad Uppdaterad

LG ska i alla fall ha en eloge för att man inte hymlar med att man har en ny toppmodell nära förestående. Förra året hade man en serie officiella teasers inför LG G4 vilket fungerade precis lika bra för att väcka förväntningar som andra tillverkares totala radiotystnad samtidigt som det regnar läckta bilder och specifikationer för den kommande mobilen.

I år har LG inte varit lika systematiska i sin kampanj, eller så har de det men vill ändå ge sken av att det handlar om läckor eller misstag. I vilket fall handlar det helt klart om marknadsföring och inte ett misstag när LG nu i ett officiellt pressutskick lanserat ett smart mobilskal till G5, den ännu inte lanserade toppmodellen. Härom dagen meddelades först inofficiellt och sedan officiellt att G5 har en skärm som visar information även när den i övrigt är släckt.

Köper du det officiella skalet har du den informationen även när locket är stängt i mobilen i ett fönster, men skalet som helhet verkar även vara halvgenomskinligt, så att man när det ringer kommer åt kontrollerna för det och kan svara.

En mer klassisk läcka visar benchmark med lite specifikationer för G5 i Geekbench 3 till Android. Enligt denna skärmdump har mobilen chipsetet Snapdragon 820 och 4 GB RAM-minne. Resultatet i Geekbench är 2248 Single-core och 5061 Multi-core, vilket intressant nog inte är häpnadsväckande bra resultat. Jämför vi med våra prestandatester hamnar resultatet i Multi-core bara strax före Samsung Galaxy S6 Edge och Moto X Force, och en bit efter Huawei Mate 8. I single Core är resultatet en bra bit bättre än någon Androidmobil, men hamnar efter Iphone 6S Plus. Samtidigt vet vi inte om G5an i fråga är konfigurerad med en produktionsversion av Snapdragon 820.

Källa