För LG G3

LG gör Google Cardboard i plast

Googles budgetpåhitt för virtual reality, Google Cardboard, intresserar LG så mycket att de gör en specialversion för G3.

Publicerad Uppdaterad

Google Cardboard är ett ganska skoj påhitt. För en tiondel av priset för Samsungs Gear VR får du något som funkar med egentligen de flesta Ios- och Androidlurar och som faktiskt fungerar oväntat bra (vårt test av en Cardboard-enhet kommer senare i veckan). Även om det ”ska” vara en enhet i kartong för att vara ”på riktigt” finns det även ett par varianter av Google Cardboard i plast.


Det är just en sådan enhet som LG har snickrat ihop, skräddarsydd för LG G3. Brillorna bygger på Cardboard-designen, men ser betydligt mer ljustäta ut samtidigt som du har bättre åtkomst till telefonens volym- och strömknapp samt specialskurna hål för kameran. Just nu verkar det inte röra sig om någon specialmjukvara från LG:s håll, utan du får köra på de VR-appar som redan finns på Google Play.


Något pris för enheten har inte utannonserats, men LG lovar att den inom kort kommer att levereras med alla sålda LG G3, men förhoppningsvis kommer även befintliga ägare kunna få tag i den på något sätt.