Optiums GJ klar för Asien

LG hoppar på trend med vattentålig lur

På fredagen lanserade sydkoreanska LG sin första vattentåliga high end-mobil. LG Optimus GJ har en hd-skärm på 4,7 tum, en fyrkärnig processor - och klarar av att sänkas ned till en meters djup i upp till 30 minuter.

Publicerad Uppdaterad

Tåliga toppmodeller börjar bli en trend i mobilvärlden. Sony har satsat stenhårt på damm- och vattentålighet bland annat med flaggskeppen Sony Xperia V och Sony Xperia Z  Det talas även om att Samsung kommer att lansera tåliga Galaxy S4 Active inom kort.

På fredagen blev det klart att även LG hoppar på trenden. Nya LG Optimus GJ är i det stora hela mycket lik flaggskeppet Optimus G. Men det finns en betydande skillnad, och det är att GJ-modellen också är IP57-klassad. Det innebär att telefon ska klara av att sänkas ned till en meters djup i upp till 30 minuter.

På insidan av den nya telefonen snurrar en fyrkärnig Snapdragon-systemprocessor (1.5GHz) med 2 gigabyte i arbetsminne. Telefonen uppges ha ett lagringsminne på 16 gigabyte, men det ska även finnas plats för minneskort. 

Europasläpp oklart

Enligt sajten Unwired View kommer LG Optimus GJ att släppas i Taiwan i början av juni. Telefonen kommer då ha ett pris på motsvarande drygt 4 000 svenska kronor. 

Inledningsvis är telefonen avsedd för marknader i Asien, och det finns i nuläget ingen information om Optimus GJ ska komma till Sverige också.