Nytt flaggskepp på IFA-mässan

LG offentliggör V30 den 31 augusti

V30 presenteras med sisådär 99,99 procents säkerhet den 31 augusti.

LG säger det inte rakt ut, men en allt annat än subtil så kallad teaser avslöjar nu att man kommer att presentera sin nya flaggskeppsenhet V30 i Berlin den 31 augusti.

Publicerad Uppdaterad

LG har skickat ut en så kallad ”save the date”-teaser till pressen, som med näst intill all önskvärd tydlighet avslöjar att den koreanska elektronikjättens nästa flaggskeppstelefon kommer att offentliggöras i samband med IFA-mässan i Berlin. Presentationen ska nämligen ske klockan 09.00 den 31 augusti i Berlin, något som man valt att berätta genom att placera informationen i skärmen på en smartphone, med största sannolikhet en V30. En aningen diffus illustration på skärmen formar dessutom ett ”V”. 

Avslöjar inte mycket

Bilden säger inte så mycket i övrigt, då den är tämligen mörk och praktiskt taget bara avslöjar telefonens form. Men det man tydligt kan se är att den har aspektratiot 2:1, som nu börjat närma sig att bli någon form av standard på high end-telefoner. Tidigare läckor har dock sannolikt röjt en hel del om telefonen, som förväntas se ut som en lite kurvigare version av G6. 

Ingen sekundär skärm

Andra rykten som cirkulerat gäller bland annat den sekundära skärm som man lanserade redan med V10 och som nu sägs försvinna till förmån för en lösning med en specifik area av den stora skärmen som ska kunna aktiveras separat och därmed tillhandahålla samma funktionalitet. V30 påstås i övrigt få Snapdragon 835-chipp och en något mer avancerad kamera. 

Källa