Officiell

LG Presenterar G Watch R

Tydligen kunde LG inte hålla sig till IFA, för nu är deras första runda smarta klocka officiell.

Publicerad Uppdaterad

Det verkar som om många inte kan vänta riktigt till IFA nästa vecka med lanseringar (häng kvar här idag, det kommer mycket mer). LG gjorde precis Android Wear-klockan G Watch R officiell, med en 1,3 tums rund skärm i P-oled (plastic oled).

Enligt LG försöker de inte ersätta den befintliga G Watch, utan helt enkelt erbjuda ett alternativ (som känns oväntat mycket Casio G-shock ut på något sätt om ni frågar oss).

Klockan är i stort sett identisk med sin föregångare utöver skärmen. Det innebär att den har fullt stöd för Googles Android Wear, med bland annat röststyrning via Google Now, notifikationer och stöd för både uppkopplade appar och fristående som installeras på klockan. Chipsetet är Snapdragon 400 med 512 megabyte arbetsminne och fyra gigabyte lagring på insidan och utbytbara armband av 22 millimetersmodell på utsidan.

G Watch R har än så länge inte fått en prislapp, men ska släppas lös på marknaden under fjärde kvartalet i år. Det gör att Motorolas Moto 360 troligen hinner dyka upp i butik innan.