Experimentlusten har avtagit

LG sägs slopa sekundär skärm med V30

Konceptbild på LG V30.

Den andra skärm som LG lanserade med smartphone-modellen V10 kommer inte att finnas kvar på kommande flaggskeppet V30. Det hävdar åtminstone källor till XDA Developers.

Publicerad Uppdaterad

Man ska förstås vara försiktig med förhandsrykten, och som alltid finns det all anledning att vara skeptisk även den här gången. Men om man får tro källor till XDA Developers så tycks innovationslusten hos koreanska LG ha avtagit på mobilsidan. Inte nog med att man med G6 övergav det modulära koncept som man lanserade med G5. Nu kan nämligen även den sekundära skärm som man lanserade med telefonmodellen V10 och som överlevt även till V20 vara på väg bort i och med den kommande uppföljaren V30. XDA Developers hänvisar till ”pålitliga källor”, utan att precisera närmare vad det innebär. 

Kan integreras

För den som inte är bekant med konceptet, så har LG:s V-telefoner haft en extra skärm ovanför den ordinarie skärmen, där mer grundläggande och kortfattad information kan visas utan att den ordinarie skärmen behöver aktiveras. Lösningen är både smidig och batteribesparande, men har ändå inte fått något jättelikt genomslag. Med V30 sägs LG vilja integrera den extra informationen på en separat del av den OLED-skärm med storleksförhållandet 18:9 som man förväntas använda sig av, snarare än att förse telefonen med en extra skärm. Huruvida det finns någon substans i uppgifterna, eller om de bara bygger på ren spekulation är förstås svårt att säga. Vi får helt enkelt ge oss till tåls till slutet av augusti, då V30 väntas presenteras. 

Källa