Beskrivs som multifunktionell

LG tar patent på smartwatch med kamera i armbandet

Den 20 december tilldelades koreanska LG ett patent på ett antal intressanta smartwatchlösningar som involverar en kamera.

Publicerad Uppdaterad

Det är både WIPO (World Intellectual Property Office) och USPTO (United States Patent and Trademark Office) som nu har publicerat dokument rörande ett patent som den koreanska elektronikjätten LG har tilldelats. I patentet beskrivs ett antal olika lösningar där man försett en smartwatch med en kamera, som kan justeras på olika sätt för att åstadkomma en optimal bildkomposition. Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som återigen varit framme och uppmärksammat saken. 

Flera olika lösningar

Att kunna flytta kameran är förstås mer nödvändigt när den sitter i en smartwatch, eftersom den per automatik inte är lika enkel att rikta mot det objekt man vill föreviga som en smartphone. Och i patentet beskrivs ett antal olika lösningar, samtliga med det gemensamt att kameran sitter i armbandet. En av dem innebär att armbandet kan justeras så att kameran dras in i själva klockan, en annan beskriver en kamera som monteras på armbandet med en clipliknande anordning. En tredje variant är att kameran är en utbytbar länk i armbandet. 

Identifierar ansikten

Kameran i patentet kan även identifiera ansikten och har automatisk justering av ljusstyrka och kontrast efter de rådande förhållandena. Dessutom ska den kunna användas för att på Google Lens-manér skaffa sig mer information om en produkt som man fotograferat. Det ska även gå att scanna QR-koder med klockan. Som alltid när det gäller patent så är det ingalunda en garanti för att en produkt är på gång, men idén är onekligen intressant. 

Källa