Annons

Ansökan om varumärkesskydd skvallrar

LG tycks ha planer på egna mobilchipp

LG vill ha en större bit av OLED-kakan.

Bäva månde Qualcomm? Javars. Rykten är rykten och bör tas med en nypa salt. Men att LG ansökt om varumärksskydd för två nya processortyper är ett faktum. Vad de ska användas till är däremot oklart…

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm är den solklara marknadsledaren när det kommer till mobilchipp, då man står för en förkrossande andel av de chipp som sitter i moderna smartphone-enheter. Visst finns det de som väljer att tillverka sina egna chipp, som Apple, Huawei och Samsung. Men de flesta övriga tillverkare förlitar sig på att den amerikanska chippjätten ska leverera urkraften till deras enheter. Men ytterligare en mobiljätte kan nu stå i begrepp att börja tillverka sina egna chippset, nämligen koreanska LG. 

Kromas och Epik

Intel har tidigare bekräftat att man kommer att tillverka LG-utvecklade chipp i sin fabrik. Det har inte framkommit vad chippen man planerar att tillverka är ämnade för och i ärlighetens namn så vet vi inte mycket mer om den saken nu heller. Men det är åtminstone inte omöjligt att det handlar om smartphonechipp. LG har nyligen sökt varumärkesskydd för namnen ”LG Kromax processor” och ”LG Epik processor” och båda produkterna beskrivs i ansökan som ”multiprocessor-chipp”. Möjligen skulle chippseten kunna vara aktuella för internet of things-enheter snarare än telefoner. Det får tiden utvisa. Men att en tillverkare får betydligt bättre kontroll när man tillverkar sina egna komponenter råder det förstås inget tvivel kring. 

Källa