Bantad G3

LG utannonserar G3 Stylus

Toppmodellen G3 får ett syskon strax innan IFA i form av den pennförsedda G3 Stylus.

Publicerad Uppdaterad

En G3 med samma stöd för penna som Samsungs storsäljare Galaxy Note låter ju inte helt tokigt? Tyvärr är G3 Stylus inte alls så rolig som namnet antyder.

Det rör sig istället om en ganska bantad telefon med en skärm på 5,5 tum och den ganska sunkiga upplösningen 960x650 pixel. Resterande specifikationer ligger på ungefär samma nivå, med en ospecificerad fyrkärnig processor på 1,3 gigahertz och tillhörande en gigabyte arbetsminne (åtta för lagring) och avsaknad av 4G-stöd. Positivt däremot är att kameran utrustats med 13 megapixel och batteriet ligger på hela 3 000 milliamperetimmar.

Exakt vad det rör sig om för penna och om den går att skjuta in i skalet på telefonen återstår att se, men på bilden ser pennan oroväckande kapacitiv ut, vilket knappast kommer tillföra något vettigt (Pressreleasen nämner bara ”Pen-enabled”, vilket egentligen inte säger någonting).

LG lovar att de ska prata mer om G3 Stylus under IFA-mässan nästa vecka, då vi antagligen får reda på mer kring lanseringsperiod och pris samt vilken typ av penna det rör sig om.