https://www.mobil.se/nyheter/lg-v10-snart-till-sverige
560338
Nyheter
Videomobil på väg

LG V10 snart till Sverige

Videomobilen LG V10 är redan lanserad i USA och Sydkorea, men nu är det klart att den ska komma även till Sverige.

Tidigt under 2016 lovar LG att V10 ska komma ut på den svenska marknaden. V10 är enligt LG en telefon som utformats för att du ska spela in video. Framförallt syns det genom en rad olika mjukvarufunktioner men även så klart genom det faktum att telefonen kan spela in i 4K-upplösning och tar minneskort på upp till 2 terabyte så att mycket film ska få plats innan lagringsutrymmet tar slut. För telefonens uthållighet ska även det utbytbara batteriet på 3000 mAh hjälpa till.

Mer än video
Tittar man bortom videofunktionerna så är V10 den första telefonen i LG:s nya V-serie av modeller och den har något som kallas för second screen. Det är helt enkelt en extra liten skärm som alltid är tänd och som är placerad ovanför den vanliga, stora skärmen. Den lilla skärmen kan fungera både fristående och tillsammans med den stora skärmen. När huvudskärmen är släckt kan den lilla skärmen visa aviseringar från appar samt ikoner för tid, datum, väder och så vidare. När huvudskärmen är tänd kan den lilla skärmen fungera som snabbmeny men även visa aviseringar för inkommande samtal och meddelanden utan att störa det som visas på den stora skärmen.

Tre kameror
Tittar vi mer på telefonens kameror så har huvudkameran på baksidan 16 megapixels upplösning. LG uppger att de utgått från de manuella inställningsmöjligheterna för stillbild i LG G4 och vidareutvecklat dessa så att de nu gäller även videoinspelning. I LG V10 finns ett manuellt läge för videoinspelning vilket gör att man ska kunna ställa iso, slutartid, antalet bilder per sekund och fokus manuellt om man så önskar. Kameran filmar i upp till 4K och i både 16:9-format och 21:9. Bland videofunktionerna hittar man flera funktioner för att när man väl filmat även kunna redigera ihop klippen till en färdig film.

Hårdvarumässigt har telefonen 4 gigabyte arbetsminne och Qualcomms Snapdragon 808. En intressant detalj är att det på framsidan finns två selfie-kameror, båda på fem megapixel. Du ka välja vilka en av dessa du vill använda. Den ena har vidvinkel vilket gör att du alltså kan få med fler personer och mer bakgrund i ditt foto medan den andra kameran inte har vidvinkel.

Rent utseendemässigt är det silikon och rostfritt stål som används i telefonens yttre och knapparna är som LG har för vana placerade på baksidan under telefonens kameralins. LG V10 ska släppas i Sverige under januari nästa år och prislappen uppger LG ska stanna på 6490 kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen