Först med Nougat

LG: V20 med Android 7 kommer i september

LG har aviserat att de lanserar sin nästa toppmodell i september, och att den ska vara först med Android 7 Nougat förinstallerat.

Publicerad Uppdaterad

Utöver G-serien började LG med något av en alternativ toppmodellserie med V10 i vintras. Nu har LG föraviserat att V10 får en uppföljare, kallad V20, som släpps i september. Dessutom anger man att den kommer att ha Android 7 Nougat från start, och att den ska vara den första mobilen med systemet. LG hävdar alltså att de kommer att släppa Android 7 till och med före Googles kommande Nexus-lurar. Eventuellt handlar det då om den sista förhandsversionen, som uppdateras så fort den skarpa versionen släpps.

Samtidigt har det dykt upp en påstådd läcka med specifikationer på mobilen. Enligt dessa ska den ha Snapdragon 820 och en 5,5-tumsskärm, men med upplösningen 1920 x 1080, vilket låter märkligt eftersom det är lägre än vad V10 hade. Mobilen ska ha 4 gigabyte arbetsminne och finnas med både 32 och 64 gigabyte lagring. Kameran sägs vara på 20 megapixel och batteriet på 4000 mAh, men någon andraskärm som den V10 hade nämns inte.

(Telefonen på bilden är föregångaren V10)

Källa