Direkt från företaget

LG V30 får Oled-skärm med böjda kanter

LG har valt att berätta lite om skärmen på V30 innan telefonen lanserats.

Publicerad Uppdaterad

Somliga företag gillar hemlighetsmakeri och väljer att låtsas som deras nästa produktlansering är en fullständig överraskning, oavsett hur förutsägbar eller läckt den är i förväg. LG är inte somliga företag, och har inga problem med att berätta detaljer om ännu ej lanserade mobiltelefoner.

Att årets andra toppmodell från LG heter V30 och är en uppföljare till V10 och V20 är således ingen hemlighet, och nu berättar företaget att V30 ska få en sextums OLED-skärm. Precis som på G6 rör det sig om en långsmal skärm i formatet 18/9 som täcker en stor del av telefonens framsida. Trots att skärmen är 0,3 tum större än 5,7-tumsskärmen på V20 ska V30 bli en mindre telefon, med 50 procent mindre ram i nederkant och 20 procent mindre i överkant.

Skärmen är gjord med LG:s egen P-OLED-teknik, där P står för plast. Det är med andra ord samma teknik som LG använde i de böjbara Flex-modellerna. Denna gång ska skärmen ha ett skyddande lager av gorillaglas, så den kommer inte gå att böja, men däremot ska skärmen ha krökta kanter. Om det är likadan krökning som Samsung har på S8 eller någon annan variant återstår att se. Bilden ovan är en teaser från LG som ger en glimt av designen.

Enligt LG ska skärmen också använda en ny inneslutning som gör att skärmen använder mindre energi och minskar risken för inbränning.

LG V10 lanserades i Sverige medan uppföljaren V20 aldrig hittade hit. Om V30 kommer att säljas i Sverige är alltså en öppen fråga.

Källa