https://www.mobil.se/nyheter/lg-g6-s-ljer-inte-bra
563733
Nyheter
Ingen vändning

LG G6 säljer inte bra

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/LGG6-1.jpg?itok=uRJJdqbb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/LGG6-1.jpg?itok=8Hj5tWKv', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/LGG6-1.jpg', w: 2000, h: 1472, title: ' ' },]
LG G6 ser ut att ha blivit en lika stor flopp som G5 var.

LG har presenterat sitt resultat för andra kvartalet 2017, och på det hela taget har man inget att klaga över, en hälsosam vinst och en försäljning som ökade med 4 procent mot samma period året innan. Men det är vitvaror och luftkonditionering som går bra. Mobildivisionen visar dystrare siffror.

Under kvartalet gjorde LG:s mobildivision en förlust på 953 miljoner kronor, "huvudsakligen på grund av svagare försäljning än väntat för premium-mobiler". Premium-mobiler, det är LG G6 det, och intressant är att mobildivisionens siffror är mer eller mindre desamma som för andra kvartalet 2016, då det stod klart att LG G5 var en monumental flopp. Av allt att döma gäller alltså detsamma G6.

Vid en första anblick kan det tyckas självklart varför det gick så. LG valde visserligen att inte göra samma misstag som förra året och lade sig nära vad Samsung hade planerat för S8 i design och fokus på extra stor skärmyta. Men man chansade på att hinna före Samsung genom att använda förra årets chipset Snapdragon 821 i stället för Snapdragon 835. I praktiken blev säljstarten dock obetydligt före S8, och då stod man där med en mobil som på punkt för punkt var underlägsen Galaxy S8 i specifikationerna.

Å andra sidan ska man nog inte lägga för stort fokus på valet av chipset, Huawei valde ju samma strategi med P10, och av det företagets kvartalsrapport att döma har den telefonen sålt utmärkt. Snarare är problemet att man valde att på alla sätt lägga sig så nära Galaxy S8 att en jämförelse blev oundviklig, och då var det tydligt att LG prissatt sin toppmodell för högt och att den var mindre innovativ än Galaxy S8.

I dag kan du få en LG G6 för 5500 kronor i svenska butiker. Till det priset är det en utmärkt telefon.

Källa

Ämnen