Teaser från LG

LG V30 satsar på ljudkvalitet

I den senaste teasern för V30 säger LG att telefonen "har ljudfunktioner du aldrig sett i en mobil förut".

Publicerad Uppdaterad

Att LG satsar på ljudkvalitén i sina toppmobiler är inget nytt. Redan förra årets G5 skröt med en DAC (digita-analogomvandlare) av HIFI-kvalitet och ytterligare förbättrat ljud i form av en modul. LG G6 hade en DAC i den koreanska utgåvan, något som dock saknades i vår europeiska version. Enligt LG kommer även V30 att ha en HIFI Quad DAC, men ytterligare förbättrad mot tidigare telefoner.

Utöver detta ska det finnas en rad inställningar och konfigureringsmöjligheter för ljudet av ett slag man sällan ser i mobiler. Som synes från skärmdumparna ovan som LG delat med sig av kan bland annat ljudkurvan anpassas efter headsetets karaktär, och ekoeffekterna kan anpassas för att skapa rumslighet i ljudet. DAC:en ska även kunna användas vid ljudinspelning med hög dynamik.

LG har tagit hjälp av en lång rad företag för att förbättra ljudet i V30. ESS Technology står för digitala filter till DAC:en, MQA ska se till att ljud streamas i högupplöst kvalitet, och Bang&Olufsen har återigen varit med på ett hörn, bland annat genom att man får ett medföljande headset från B&O Play, som är ett dotterbolag till Bang & Olufsen.

Nu på torsdag den 31 augusti klockan 9.00 väntas LG lansera V30. Vi vet fortfarande inte säkert om V30 kommer till Sverige, men våra indikationer tyder på det. Vi hoppas också slippa det som hände G6, där den version som såldes i Sverige hade sämre ljudkretsar än vad bland annat den amerikanska och koreanska versionen hade.

Källa