Imponerande prestanda

LG V30 tycks ha dykt upp i benchmark-test

LG:s kommande flaggskeppstelefon V30 bjuder på riktigt imponerande prestanda. Åtminstone om man får tro resultaten av det benchmarktest som telefonen nu ser ut att ha dykt upp i.

Publicerad Uppdaterad

LG:s V30 kommer att presenteras den 31 augusti, och det mesta om telefonen har redan läckt ut. Om uppgifterna stämmer så får V30 bland annat en OLED-display med aspektratiot 2:1, Snapdragon 835-chipp och 4 GB arbetsminne. Men telefonen tycks av allt att döma även få riktigt imponerande prestanda. Ett benchmarktest på Geebench visar att enheten får 1 899 poäng i single core-poäng och hela 6 350 poäng i multi-core. Det räcker för att placera enheten på tredje plats bland de Android-telefoner som testats på Geekbench, bara några ynka poäng bakom Samsungs Galaxy S8 och S8+ (förutsatt att de har Exynos-chipp). 

Säger inte allt

Benchmarktester säger inte nödvändigtvis någonting om hur det är att använda enheten, men ger åtminstone en god fingervisning om vad prestandan kan innebära. Att V30 blir årets verkliga flaggskeppsenhet från LG, snarare än G6, tycks till exempel vara alldeles uppenbart. Och att det är fråga om en telefon med topprestanda kan vi sannolikt fastslå. När det gäller telefoner med Snadragon 835-chipp så är det bara Xiaomis Mi 6 som spöar V30, vilket sannolikt kan förklaras med att den har 6 GB arbetsminne, till skillnad från V30:s 4 GB. 

Källa