Personal har slutat

LG:s mobilsatsning tar paus på nordiska marknaden

Trots flera nylanserade mobiler avstår LG från svensk lansering. Den nysatsning som LG aviserade här för ett knappt år sedan har uppenbarligen avbrutits.

Publicerad Uppdaterad

På en direkt förfrågan från Mobil meddelar LG att de inte har några planer i dagsläget på att lansera LG G8 Thinq på den svenska marknaden. Telefonen lanserades under mobilmässan MWC i Barcelona i februari men det finns alltså inga planer på att släppa LG G8 Thinq i Sverige.

I ett uttalande till Mobil säger man på LG att bolaget “för närvarande på den starkt konkurrensutsatta nordiska marknaden fokuserar på att sälja och marknadsföra tidigare lanserade telefonmodeller”. Det innebär för LG:s del framförallt telefonerna LG G7 Thinq som lanserades för ungefär ett år sedan och ännu äldre LG V30 men även den alltför högt prissatta men nyare LG Q7. Ingen av dessa telefoner har någon bred distribution hos återförsäljare idag. 

Personal har slutat

Samtidigt har, enligt uppgifter till Mobil, flera tidigare anställda inom den svenska mobilverksamheten slutat för att istället arbeta inom andra delar av LG Electronics.

Allt detta tyder på att LG i Sverige till skillnad från vad man tidigare antytt inte heller kommer ta in telefonen LG V40 Thinq som lanserades i oktober 2018. Mobil har frågat LG i Sverige specifikt om LG V40 Thinq och dess eventuella lansering men ännu inte fått något svar. På LG:s svenska hemsida finns V40 Thinq listad som en av flera aktuella modeller, men när man klickar på knappen "Köp här" så kommer man bara till ett meddelande om att det inte finns några tillgängliga återförsäljare som säljer produkten.

Kortsiktig storsatsning

Det är inte länge sedan som LG i Norden hävdade att man skulle satsa stort på just mobiltelefonerna på den svenska marknaden. I samband med lansering av LG G7 i maj 2018 fick vi veta att mobiltelefoner var en viktig produktkategori och man intygade sin långsiktighet på området efter några års frånvaro. Då hävdade man också att LG G7 var en del i en större satsning med många nya produkter som skulle lanseras på den svenska marknaden. 

I USA börjar LG G8 Thinq levereras den 12 april via till exempel återförsäljaren Best Buy och hos flera av de amerikanska mobiloperatörerna. Mobil var inbjudna till lanseringen av LG G8 Thinq på mobilmässan i Barcelona och där fick vi stifta bekantskap med bland annat telefonens geststyrning, möjligheten att låsa upp telefonen med handflatan och högtalaren som integrerats i skärmen.