https://www.mobil.se/nyheter/lgs-n-sta-toppmodell-f-r-ny-sk-rmtyp
564826
Kodnamn Judy

LGs nästa toppmodell får ny skärmtyp

Den kända läckaren Evan Blass har nya uppgifter om vad LG planerar att lansera senare i vår.

Evan Blass (@evleaks) är vanligtvis mycket välunderrättad när det kommer till mobilläckor, och nu får vi en glimt av vad LG har för toppmodell på gång. Företaget sägs ju ha skrotat den G7 man hade planerat och börjat från början, och det står rätt klart att man inte kommer att ha en ny toppmodell på Mobile World Congress om en vecka.

Enligt Evan Blass kommer den nya modellen, som har kodnamn Judy, trroligen att släppas i juni. Den mest intressanta egenskapen ser ut att bli skärmen. Den ska vara av en ny typ som kallas MLCD+, som alltså är en LCD-teknik, men som även ska ha vita subpixlar och ska göra att skärmen har n maximal ljusstyka på 800 nit, men ändå förbruka 35 procent mindre ström än en vanlig LCD-display. Skärmens ska vara i 18:9-format med ett mått på 6,1 tum, vilket gör det till en mobil modell större.

I övrigt sägs vi få ungefär vad vi väntar oss av en ny toppmodell. Chipsetet är Snapdragon 845, 64 GB lagring, 4 GB arbetsminne, dubbla kameror om 16 megapixel, stereohögtalare, vattentät och trådlös laddning. När vi närmar oss juni lär vi få veta mer om mobilen.

Källa