Julklappstips från Mobil

Lista: Bästa mobila tangentborden

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag tipsar vi om hjälpmedel för dig som vill skriva med din mobila pryl.

Publicerad Uppdaterad

Drömmen om att kunna ersätta den vanliga datorn med enbart en mobil eller en surfplatta (eller båda) har funnits minst lika länge som begreppet smartphone har existerat. Medan vi förvisso kan säga att ja, det går att jobba helt och hållet med en mobil eller platta utan inblandning av en dator är det lite av en sanning med modifikation. Ofta saknas appar eller filformatstöd, eller så är det bara allmänt mer hattigt att försöka utföra ett helt jobb på en platta.

Men det betyder ju inte att du inte kan förlägga en del av jobbet till plattan. Att skriva dokument och liknande går utmärkt att göra mobilt, åtminstone grovgörat. För att göra den typen av arbetsuppgifter enklare är det enormt smidigt att ha ett externt tangentbord som kopplas in via bluetooth. Se bara till att du får ett tangentbord med svenska tangenter, för även om de utländska varianterna fungerar med svenska tecken (du måste bara lista ut vilka knappar det är) underlättar den biten enormt vid skrivande.

Logitech K480 Vi skulle knappast kalla det här för ett mobilt tangentbord med tanke på hur stort, tjockt och tungt det är, men det är heller inte tanken. K480 är tänkt att vara någorlunda stationärt på ditt skrivbord och istället fungera smärtfritt med alla dina enheter. På tangentbordet sitter nämligen en liten ratt där du kan ställa in tangentbordet mellan tre olika källor, exempelvis datorn, mobilen och plattan. Längst upp på tangentbordet sitter en skåra där du kan fästa antingen plattan eller mobilen medan du skriver på den.

Ca Pris: 500 kr
Mer info: www.logitech.se

Logitech Ultrathin Keyboard Folio Det är inte bara möss och speltillbehör som är Logitechs grej, de är minst lika bra på tangentbord. Folio-serien för såväl Ipad som ett par Androidmodeller är ett pålitligt val som även fungerar som skal (det är däremot bara Ultrathin-serien som faktiskt är tunt, medan övriga är rätt väl tilltagna i tjocklek). En utmärkt arbetshäst för den mobile skribenten alltså.

Ca Pris: 1000 kr
Mer info: www.logitech.se

Belkin Ultimate Keyboard Case Belkin har ett finger med i spelet för många tillbehör. Ultimate-serien med tangentbordsskal gör minst sagt skäl för namnet. Utöver ett riktigt bra tangentbord är det ett riktigt smidigt skal med olika magnetfästen för låsning och för att ställa plattan i olika vinklar. Har du en passande modell lär du absolut inte bli missnöjd.

Ca Pris: 1200 kr
Mer info: www.belkin.com

Belkin Qode Ultimate Pro Keyboard Case Samma lika som tidigare nämnda ultimate-bord, fast med fler ord i titeln. Skämt åsido, det här är ytterligare en uppbiffad variant av Belkins tangentbord. Här kan plattan plockas bort från själva tangentbordet (fortfarande med ett skyddande skal dock), bakgrundsbelysta knappar för att funka bättre i mörka miljöer, bättre skrivkänsla och längre batteritid bland annat. För dig som vill ha allt och lite till mobilt helt enkelt.

Ca Pris: 1500 kr
Mer info: www.belkin.com

Kensington Keyfolio Ett trevligt skal i textil som ger en lite skönare känsla än plastskalen. Utöver trevligheten finns ett fullt kompetent tangentbord på insidan med en extrafunktion som vi förvånas över att fler inte anammat. Med plattan uppställd i rätt vinkel med skalet kan du nämligen ta bort tangentbordet och placera det hur du vill för förbättrad skrivkomfort.

Ca Pris: 900 kr
Mer info: www.kensington.com