Julklappstips från Mobil

Lista: De 7 bästa mobilerna under granen

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Idag tittar vi på gräddan av eliten.

Publicerad Uppdaterad

Det finns mobiler och så finns det mobiler helt enkelt. Är det den absoluta gräddan av lurar som du siktar mot är det den här listan du ska slå en kik på.


Iphone 6 Plus

Apple är äntligen med i matchen när det kommer till lite större skärmar. Den lite mindre Iphone 6 är i stort sett samma telefon som storebror Iphone 6 Plus, men den större har två extra fördelar. Utöver en större skärm finns det även plats för ett lite större batteri, vilket gör att Iphone 6 Plus slår lillebror Iphone 6 i livslängd mellan laddningarna. Här finns också plats för en optisk bildstabiliserare till kameran, vilket gör att du får skarpare bilder i lite sämre ljus.

Ca Pris: 7400-9400 kr Mer info: www.apple.se Samsung Galaxy Note 4 Precis som vi nämnde bland julklappstipsen för kameramobiler är Note 4 en telefon mer riktigt brett användningsområde. Utöver den smarta pennan och väldigt många funktioner för att hantera flera appar på skärmen samtidigt finns det en hel armé med medföljande appar och funktioner och minst dubbelt så mycket till som Samsung bjuder på i en eller annan form som nedladdningsbara presenter. Sätter du dig in i hur allt funkar är det här en annan typ av smartphoneupplevelse. Ca Pris: 7500 kr Mer info: www.samsung.se Samsung Galaxy Note Edge Vill du ha samma funktionalitet som note 4 men med ett lite mer unikt utseende är Note Edge ett bra val. Utöver allt som har med Note 4 att göra får du även en böjd display, som gör telefonens ena kant till en slags extraskärm för allsköns roliga extrafunktioner.

Ca Pris: 7700 kr
Mer info: www.samsung.se

Sony Xperia Z3 Föregångaren Xperia Z2 har vunnit i stort sett alla jämförande tester vi gjort under året, vilket säger en hel del. Z3 är på många sätt samma telefon, fast med ytterligare några förbättringar vilket gör den till en ännu bättre telefon än sin föregångare. Ca Pris: 6000 kr Mer info: www.sonymobile.se LG G3 Precis som vi nämnde när vi tipsade om mobilkameror har G3 mycket som talar för sig. Skärmen är skarpare än någon annan mobil just nu, prestandan är i toppklass, batteritiden fantastisk och kameran riktigt bra. LG gör dessutom en något annorlunda design än alla andra, genom att placera ström- och volymknappar på baksidan av enheten. Ca Pris: 5200 kr Mer info: www.lg.com/se Oneplus One Topprestanda, grym byggkvalitet och extremt mycket minne att lagra saker på. Hade någon av de traditionella mobiltillverkarnas namn stått på luren hade den kostat typ 6000 spänn, nu får du den för halva det priset. Nackdelen? Du är inte ensam om att vilja ha den och Oneplus har fått köra såväl begränsade bokningsrundor som inbjudningslösningar för att på något sätt kunna hålla rätt på efterfrågan. Får du tag i en kommer du att älska den. Ca Pris: 3000 kr Mer info: www.oneplus.net HTC One M8 En ofta ganska bortglömd historia tyvärr. HTC One M8 är den mest högkvalitativt byggda Androidluren i år och du får såväl grymt stereoljud som inbyggd fjärrkontroll och en innovativ kamera med dubbla linser. Just kameran och dess upplösning är lite av mobilens akilleshäl, men på alla andra punkter är det här en riktigt bra och lyxig mobil. Ca Pris: 5500 kr Mer info: www.htc.com