Nu är IOS 11.0.2 släppt

Ljudproblem med Iphone 8 åtgärdade i uppdatering

Störande ljud vid röstsamtal med Iphone 8 ska vara åtgärdade i den senaste uppdateringen av Apples IOS 11, som nu är tillgänglig för nedladdning.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan kom uppgifter om att flera användare upplevde ljudstörningar vid röstsamtal med sina Iphone 8- och 8 Plus-enheter. Ljudproblemen manifesterade sig i stötar av vitt brus och förekom enbart i samtalshögtalaren. Problemen ska ha förekommit både vid klassiska röstsamtal och vid användande av VoIP-appar. Den som kopplade till ett headset eller körde med högtalartelefon märkte däremot ingenting. Apple utlovade en lösning på problemet i en kommande uppdagtering, och har nu levererat just det i form av IOS 11.0.2. 

Andra uppdateringen

IOS 11.0.2 innehåller förutom en lösning på ljudproblemet även en del andra åtgärder, som till exempel att vissa bilder oavsiktligt dolts. Någon åtgärd rörande de batteriproblem som de rapporterats om har man däremot inte vidtagit. Sannolikt kommer det i en senare uppdatering. IOS 11.0.2 är den andra uppdateringen av IOS 11 sedan operativsystemet släpptes i en skarp version för två veckor sedan. Uppdateringen väger in på 300 MB och finns tillgänglig nu. 

Källa