Foxconn påstådd tillverkare

Mängder av uppgifter om Googles Pixel 3-enheter dyker upp

Det är med största sannolikhet fortfarande långt kvar till dess att Googles nya Pixel-telefoner offentliggörs. Men rykteskarusellen tycks ha snurrat igång ovanligt tidigt. En rad obekräftade uppgifter om de kommande enheterna har nu nämligen börjat cirkulera.

Publicerad Uppdaterad

Det kanske mest uppseendeväckande av de påståenden som nu kommit är att Foxconn ska ha fått uppdraget att tilverka både Pixel 3 och Pixel 3 XL. Om uppgiften stämmer så betyder det sannolikt också att Google valt att designa telefonerna själva till stor del, i stället för att som tidigare förlita sig på en tredjepartstillverkare som HTC eller LG. Det hela är dock inte särskilt långsökt, med tanke på att Google i januari förvärvade stora delar av HTC:s smartphonekompetens i en mångmiljardaffär, något som bland annat involverar en personalstyrka på 2 000 personer. Kompetensen att ta fram en telefon på egen hand borde tvivelsutan därmed finnas. Taiwanesiska Foxconn är hittills mest känt som Apples tillverkningspartner på Iphone-sidan, men kan alltså komma att få sätta ännu en fjäder i hatten som leverantör till Google om uppgifterna är korrekta. 

Sensorpanel ”bekräftas”

Enligt källor till affärspublikationen Bloomberg bekräftas dessutom det som tidigare läckta skärmskydd skvallrat om, nämligen att den större telefonen Pixel 3 XL får en så kallad sensorpanel högst upp på skärmen och att enheten får en kant nedtill, men i övrigt bjuder på en skärm som i princip täcker hela frontstycket. Sensorpanelen kommer inte att vara lika bred som den på Iphone X, men kommer att hysa två kameralinser. Vad som är tanken med dubbla selfiekameror är oklart. Däremot sägs enheten bara få en kameralins på bakstycket, vilket är något av en skräll, givet att de flesta flaggskeppstelefoner idag har två kameralinser. Den mindre Pixel 3-modellen ska i stora stycken påminna om Pixel 2 rent designmässigt. De båda telefonerna offentliggörs med största sannolikhet i oktober. 

Källa