Molnlagring

Material design i uppdaterat Dropbox

Smidigare navigering och gränssnitt är typiskt för moderna Android och finns nu att hitta även i senaste Dropboxuppdateringen.

Publicerad Uppdaterad

Uppdateringen till version 3.0 av molnlagringsappen Dropbox har nu släppts till Android. I den finner vi bland nyheterna till exempel en sökfunktion i övre högra hörnet som går att använda för att hitta sparade dokument. Den för Material Design typiska plusikonen finns också med. I Dropbox använder du ikonen för att ta foton som då skippar mobilens interna galleri och åker rätt upp till Dropbox. Smidigt för de som inte har så mycket plats menar företaget, vilket ju stämmer, men vi hoppas att de också tillåter användare att välja vilken app de vill använda till att ta bilden i framtiden. Alla telefoner har inte de bästa förutsättningarna. Du kan även markera vad du vill ladda upp från telefonen, skriva en textfil eller skapa en ny mapp från samma ikon. 

Som grädde på moset firar Dropbox att de har nått 400 miljoner användare. Enligt siffror från analysfilman IDC som Bloomberg citerar hade Dropbox en marknadsandel på 24 procent i slutet av förra året, men får se sig utmanade av tvåan på marknaden Box och Microsoft Onedrive på tredje plats, båda med marknadsandelar på 21 procent och med snabb tillväxt. Både Box och Microsoft sägs ha dubblat sina marknadsandelar på kort tid, vilket minskat gapet till Dropbox som fortfarande arbetar på en tydlig affärsstrategi.