Nya flaggskep från Mediatek

Mediatek lanserar nya flaggskeppet Dimensity 1000 Plus

Ett nytt toppchipset från Mediatek tar sikte på bland annat speltelefoner, med stöd för ännu snabbare skärmar än nuvarande flaggskepp har.

Publicerad Uppdaterad

Häromdagen lanserade Mediatek sitt nya G85-chipset som dök upp i Xiaomi Redmi Note 9. Nu har de lanserat sitt nya flaggskeppschipset med stöd för 5G som de kallar Dimensity 1000 Plus. Det är en uppdatering från det nuvarande flaggskeppet Dimensity 1000. 

Den stora förändringen är att det nya chipsetet stödjer skärmar med 144 Hz uppdateringstakt med upplösningar på 1080p. Den ska också ha blivit strömsnålare vilket ska spara upp till 32 procent ström. Chipsetet ska också se till att wifi och bluetooth ska fungera bra samtidigt, något som är viktigt för bland annat de som spelar mycket då man ibland använder bluetoothtillbehör. 

Tillverkaren IQOO har redan meddelat att man håller på att utveckla en telefon med det nya chipsetet. De sa inte speciellt mycket om telefonen, men att man skulle göra det mesta av chipsetets möjligheter att använda 144Hz-skärmar samt 5G.

Källa