Två efterlängtade funktioner

Microsoft ger föräldrar fler verktyg för att få koll på barnens spelande

Pausa skärmtid och hantera köp direkt från telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft meddelar att de släpper en uppdaterad version av sin föräldra-app Xbox Family Settings som gör det enklare för föräldrar att hålla koll på sina barns spelande. Den nya versionen av appen innehåller två funktioner som enligt Microsoft har varit väldigt efterfrågade, i varje fall av föräldrar.

Den mest efterfrågade funktionen är möjligheten att pausa speltid även om barnet fortfarande har kvar daglig speltid. Spelaren kanske har en timma speltid kvar men det är dags för middag eller läxläsning. Då kan en förälder pausa speltiden till senare på dagen utan att det påverkar mängden speltid. När det sedan är okej att spela igen är det bara att stänga av pausen så fortsätter speltiden som om inget har hänt.

Den andra stora nyheten är nog mer efterfrågan av barnen – att kunna be föräldrarna att köpa saker i Store. Den funktionen har redan funnits en tid via familjeinställningarna på konsol och i Windows, men nu finns den även tillgänglig i appen.

Uppdateringen är redan släppt till Android och till Ios, men det kan eventuellt ta några dagar innan den dyker upp hos dig.

Källa