https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-kapar-wifi-sense
561429
Nyheter
Efter protester

Microsoft kapar Wifi Sense

Windows 10:s Wifi Sense kompisfunktion försvinner för evigt efter att Microsoft har bestämt sig att lyssna till användarnas kritik.

Wifi Sense, som är påslaget som standard, delade användarens internetuppkoppling med dennes Facebook-, Skype- och Outlook-vänner. Funktionen skapade en del kontrovers men Microsoft försvarade den som en användbar funktion. Nu gör företaget en pudel och tar bort vän-delningen helt och hållet. 

”Vi har tagit bort Wifi Sense funktionen som gör det möjligt för dig att automatiskt dela wifi-uppkopplingen med dina kontakter och att bli automatiskt uppkopplad till nätverk som delas med av dina kontakter. Kostnaden med att uppdatera koden för att hålla funktionen fungerande, samt den låga användningsgraden och den låga efterfrågan, har gjort att funktionen inte är värd en vidare investering. Wifi Sense, om den är vald, kommer i fortsättningen att låta dig koppla upp dig mot öppna wifi-hotspots som den känner till via crowdsourcing, skriver Microsofts Gabe Aul, VP of Engineering. 

Det var en fin tanke, men med ett kanske inte helt genomtänkt utförande. Kommer ni att sakna funktionen? 

Källa

Ämnen