Hade prototyp redan 2014

Microsoft kunde ha blivit först med ”kantfri” skärm

Att Microsoft inte längre är intresserade av att tillverka mobil hårdvara framkom nyligen med all önskvärd tydlighet. Samtidigt har nu bilder på en enhet från 2014 som aldrig såg dagens ljus läckt ut. Och bilderna vittnar om att Microsoft mycket väl kunde ha blivit först i världen med att lansera en näst intill kantfri telefonskärm.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Windows Central som kommit över bilderna som påstås föreställa en prototyp på en telefon, som sannolikt evolverade till att bli Lumia 435. Men prototypen bjuder på någonting för sin tid mycket intressant, nämligen en näst intill kantfri skärm. Det må vara näst intill standard med sådana skärmar idag, men prototypen härrör från 2014, vilket – förutsatt att bilderna är autentiska – innebär att Microsoft var mycket tidigt ute med konceptet. 

Medioker i övrigt

Det finns inte särskilt många andra direkt spännande aspekter av prototypen, som påstås ha haft en Snapdragon 200-processor, 4 GB arbetsminne (i och för sig hyfsat mycket för sin tid), kamera på fem megapixlar och 720p-upplöst skärm. Varför Microsoft övergav idén är oklart, men det är onekligen intressant att spekulera i vad som hade hänt med Windows Phone om man hade gått vidare med designen. 

Källa