Microsoft lägger till fri onlinelagring

I kampen med Dropbox och Google erbjuder Microsoft nu helt obegränsad lagring i bolagets tjänst Onedrive.

Publicerad Uppdaterad

Det inkluderade gratisutrymmet för alla som använder Microsofts Onedrive är sedan tidigare högre än för Dropbox och Google. Nu sätter Microsoft ytterligare press på Google och Dropbox genom att låta den som prenumererar på Office 365 får helt obegränsat utrymme i Onedrive, det som tidigare hette Skydrive. Att prenumerera på Microsofts Office-tjänst kostar från 65 kronor i månaden (eller 649 kronor per år) och det ger dig alltså nu tillgång till inte bara programmen utan även till den obegränsade lagringen online. Microsoft Onedrive har program för Windows och Mac samt appar för Windows Phone, Ios och Android.

Hos Dropbox kostar 1000 GB data nu 9,99 Euro (ca 93 kronor) per månad och hos Google kostar 1000 GB 9,99 dollar (ca 73 kr).

Microsoft kommer att slå på den obegränsade lagringen för Office-prenumeranter löpande under de kommande månaderna, men den som vill ställa sig först i kön kan anmäla sig på adressen https://preview.onedrive.com/ för att bli en av de första att få ta del av det nya erbjudandet.