Windows på telefonen

Microsoft presenterar Windows 365

Snart blir det möjligt att köra Windows 10 och Windows 11 på nästan vad som helst.

Publicerad Uppdaterad

Den 2 augusti lanserar Microsoft produkten Windows 365 som inte är ett nytt operativsystem utan kompletta molnbaserade datorer som kör antingen Windows 10 eller Windows 11. Principen liknar den för Xcloud som gör det möjligt att spela Xbox-spel på i stort sett vilken enhet som helst, men här strömmas en komplett dator till enheter inklusive Mac, Ipad och Android-enheter.

Windows 365 låter användaren installera Windows-appar och använda molndatorn som en vanlig dator men med skillnaden att allt som syns och görs körs på servrar och strömmas till enheten i stället för att köras lokalt. Detta gör det även möjligt att anpassa hur många processorer den virtuella datorn ska ha, hur mycket RAM-minne och lagringsutrymme et cetera.

Till att börja med kommer tjänsten enbart att finnas för företag, och man har ännu inte tillkännagivit vilka och datorspecifikationer som kommer att finnas tillgängliga. Det finns för tillfället inte heller några prisuppgifter, men Microsoft har sagt att det kommer att handla om ett fast pris per dator som inte påverkas av användande eller mängden trafik.

Källa