https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-skjuter-pa-lanseringen-av-neo
568602
Nyheter
falskt
Försenad lansering

Microsoft skjuter på lanseringen av Neo

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/surfaceneo-2.jpg?itok=5mDW8NgZ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/surfaceneo-2.jpg?itok=7E14WaEz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/surfaceneo-2.jpg', w: 2000, h: 1284, title: ' ' },]
Microsoft har valt att skjuta på lanseringen av sin kommande dubbelskärmade surfplatta Neo på obestämd framtid.

Den dubbelskärmade Surface Neo som skulle ha lanserats senare i år har nu inte längre något lanseringsdatum. Det här verkar innebära att Microsoft skjuter på lanseringen och hur länge vet vi inte. Enligt Microsofts produktchef Panos Panay har dessa förändringar gjorts eftersom man väntar på rätt tillfälle att lansera produkter som Neo. 

h

Neo skulle ha använt sig av en modifierad version av Windows 10, kallad 10X, och inte Android som surfplattan Duo körs på. Neo har alltså två skärmar och kan öppnas som en bok varvid man får två ”sidor” med två skärmar på vardera nio tum. Dessa kan användas som en skärm där de samverkar, eller som två separata. När de körs som en skärm får man en motsvarande 13-tumsskärm, dock så klart med en skarv i mitten. 

Neo ska också få ett tangentbord och en penna som kan fästas på enheten med magneter. Tangentbordet gör att Neo kan användas som en laptop, då tangentbordet kan placeras över den ena skärmen. Men det kan också användas löst och då får man tillgång till båda skärmarna. 

När Microsoft bestämmer sig för att lansera Neo återstår att se.