1
1
https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-stanger-sina-fysiska-butiker-satsar-online-istallet
568834
Nyheter
falskt
Många butiker öppnar inte igen

Microsoft stänger sina fysiska butiker – satsar online istället

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/microsoft_fysisk_butik.jpg?itok=MLOO9SIy', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/microsoft_fysisk_butik.jpg?itok=6xaNylmM', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/microsoft_fysisk_butik.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Microsoft stänger nästan alla fysiska butiker världen över.

Microsoft fick i likhet med många andra stänga sina butiker under covid-19-pandemin. Nu meddelar företaget att man inte kommer att öppna butikerna igen, utan i stället satsa på digital handel och att tillhandahålla hårdvara till tredjepartsbutiker. En av anledningarna till beslutet är att företaget säljer så bra online att man inte längre anser sig behöva sina fysiska butiker.

De så kallade flaggskeppsbutikerna i New York, London, Sydney och Redmond kommer visserligen att öppna igen, men de kommer inte att sälja några produkter. De ska i stället vara så kallade Experience Centers där besökarna kan klämma och känna på Microsoft-produkter samt få information av Microsoft-personal.

Ämnen