https://www.mobil.se/nyheter/microsoft-uppdaterar-vers-ttningsapp-till-android
561305
Nyheter
Nu även med bilder

Microsoft uppdaterar översättningsapp till Android

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/MS%20translate%20android.jpg?itok=eKvzTMeb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/MS%20translate%20android.jpg?itok=wl7IPr6B', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/MS%20translate%20android.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Översättningsappen Microsoft Translator har fått två nya funktioner i Androidversionen.

Numera kan även Androidversionen av Microsofts översättningsapp översätta text från sparade bilder, en funktion som har funnits i Ios-versionen sedan februari i år. Tyvärr är dock funktionen inte riktigt på Google-nivå i dagsläget. Bildöversättningsfunktionen fungerar inte i realtid i kameraappen och när man har tagit bilden så överlappas bildtexten med ett standardtypsnitt.  

Den andra nya funktionen är att appen numera kan översätta text överallt i mobiltelefonen. 

I och med den senaste uppdateringen tillkommer det även några nya språk. Det gör att det nu finns totalt 43 stycken som kan laddas ner och användas, även när man inte har en internetanslutning. Svenska är ett av de språk som stöds och andra språk är bland annat norska, japanska, koreanska, tyska, engelska, spanska, både förenklad och traditionell kinesiska och turkiska.