Urbanears Lotsen

Mindre multiroomhögtalare från Urbanears

Är du sugen på Urbanears multiroomhögtalare men tycker att de är för dyra eller för stora finns nu en ny minsting i serien.

Publicerad Uppdaterad

Förutom hörlurarna Plattan gör Urbanears även högtalare, och förutom Urbanears gör Zound Industries, som företaget bakom varumärket egentligen heter, även prylar under varumärket Marshall. Under bägge dessa märken har man var sin serie multiroom-högtalare som har det gemensamt att de har såväl Chromecast och Apple Airplay som Spotify Connect inbyggt, förutom att du kan ansluta via bluetooth och kabel. Du kan programmera in ett antal förvalda spellistor eller webbradiokanaler via en app, som du sedan väljer mellan med ett vred som på en gammaldags radio.

En nackdel med högtalarna har varit att de är relativt dyra, men nu kommer ett billigare alternativ i form av Urbanears Lotsen, som kostar 2000 kronor. Ljudet i högtalaren gör den enligt Urbanears lämplig för små lägenheter, men du kan även koppla ihop den med andra högtalare av samma modell eller med storasyskonen Stammen och Baggen. Den mellanstora Stammen kostar 2500 kronor och Baggen 3000 kronor.

Urbanears Lotsen är klädd i nättyg och finns i sex färgvarianter: grå, rosa, orange, indigo, grön och svart. Vikten är 1,86 kg och måtten 172 x 115 x 193 mm. Den finns i butik nu.