Annons

Neonode kom för 20 år sedan

Minns du den svenska Iphone-föregångaren?

En läsarfråga lyfte svenska bolaget Neonode och deras pyttesmå peksärmsmobiler.

Publicerad Uppdaterad

Tidig svensk föregångare till Iphone

Fråga: Jag minns att det kom en tidig svensk mobiltelefon med touchscreen, tror det var innan Iphone. Den hade mycket spejsig design. Minns ni vad den hette?

Erik Mörner svarar: Ja, det var Neonode. Det var otroligt mycket snack om dem och vi fick en förhandstitt på Cebit-mässan i Tyskland mars 2002. Den var innovativ, med unik geststyrning på den pyttelilla (särskilt med dagens mått mätt) pekskärmen. Det skulle dock dröja två år till innan telefonen i sin första version kom ut. Uppföljare lanserades, men Neonode övergick sedan till att istället leverera sin skärmteknik till andra tillverkare. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i augusti då redaktionen svarade på läsarfrågor. Som Plus-medlem har du möjlighet att stäla egna frågor och få svar fårn redaktionen i dessa återkommande frågestunder.