Får stöd för trådlös laddning

Mjukvaruläcka avslöjar funktioner i Iphone 8

Baserat på skissen har man skapat en 3D-modell som visar designen i praktiken.

Apple råkade av misstag släppa ut firmware till högtalaren Homepod, och den avslöjar förvånansvärt mycket om Apples kommande toppmodell.

Publicerad Uppdaterad

Man tycker att en högtalare inte borde innehålla avslöjanden om en kommande mobiltelefon, men operativsystemet är detsamma och därför finns det avslöjande kodrader som knappast är relevanta för en högtalare men definitivt för den kommande Iphone som kanske kommer att heta Iphone 8, kanske något annat.

Av firmware till Homepod kan man bland annat utläsa att Iphone 8 inte kommer att ha en fingeravtrycksläsare under skärmen som en del rykten gjort gällande. Skärmen kommer däremot ha högre upplösning än dagens Iphones.

Däremot ser mobilen ut att få en välbehövlig uppdatering av laddningsfunktionerna. Dels ser Iphone 8 ut att ha inbyggd trådlös laddning, dels ska det finnas stöd för snabbladdning av batteriet, något som funnits till Android i flera år och många saknat till Iphone. Det sägs förstås inte specifikt att det är Iphone 8 som har funktionerna, men med tanke på att ingen Apple-mobil har dem i dag betyder det ändå att vi får se dem i en eller flera av de kommande mobilerna i höst. Enligt ett rykte får även Iphone 7s trådlös laddning, men funktionen är inte aktiv vid lansering utan kommer senare med en programuppdatering. Detta för att Apples trådlösa laddare eventuellt är försenad.

Källa