Mer än film och tv-serier

Mobilspel ingår gratis i ditt Netflix-abonnemang: Så gör du för att komma igång

Streamingjätten Netflix har lanserat en ny kategori av underhållning i sin app i form av mobilspel. Vid lanseringen finns inget jätteutbud, men Netflix meddelar också att de bara har börjat och att fler spel är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Netflix meddelar idag att de lanserar en ny satsning som komplement till tv-serier och filmer och det är mobilspel. Till en början är det fem spel som kommer till appen och spelen finns både för Iphone, Ipad och Android. De spel som Netflixabonnenter får tillgång till är Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up. Målsättningen är dock att utöka utbudet och försöka pricka in alla kategorier. Netflix säger att de befinner sig i ett tidigt stadium av spelutvecklande och verkar vilja ha feedback för att se vad de ska utveckla härnäst. Det enda som krävs för att du ska kunna spela de nya spelen är ett Netflixkonto och Netflix Android- eller Ios-app. Det kostar alltså inget extra. När du öppnar appen i din mobil kommer spelen att dyka upp som en separat rad och en flik där du kan välja spel. Har du en surfplatta ska du kunna se en spelrad och du kan även hitta spelen under rullgardinsmenyn med kategorier eller i botten på mobilappen som en egen flik. Ser du inga spel kan de dyka upp genom att du raderar appen och installerar om den, elelr geno att logga ut från ditt konto och sedan logga in igen.  

Här har vi samlat direktlänkar till de spel som ingår:

Stranger Things 1984: Ios Android
Stranger Things 3 Spelet: Ios Android
Shooting Hoops: Ios Android
Teeter (Up): Ios Android
Card Blast: Ios Android 

Spelen fungerar när de väl aktiverats på alla profiler på ditt konto. Det krävs dock att du har en vuxenprofil för att du ska kunna spela spelen och har du aktiverat en PIN-kod för att barn inte ska komma åt vuxenmaterial på Netflix så kommer de heller inte åt spelen.

Spelen laddas ner på din telefon och du gör det genom att följa länken till Googles vanliga appbutik Google Play. En del av spelen kräver uppkoppling, men vissa kan spelas offline vilket gör att du kan spela dem oavsett om du sitter på ett flygplan eller åker bil/tåg och har dålig täckning. Dina prestationer i spelen kopplas till ditt Netflix-konto, så att du akn fortsätta där du slutade nästa gång du ska spela.