Annons

Hänvisar till Ios eller Android

Mobilt BankID slutar stödjas på Windows 10 Mobile

Finansiell ID-teknik, som gör tjänsten mobilt BankID, har meddelat att stödet för Windows 10 Mobile upphör om några månader.

Publicerad Uppdaterad

Man kan inte kalla det spiken i kistan för Windows 10 Mobile. Den har varit igenspikad länge i och med att Microsoft meddelat att man ser systemet som ett avslutat kapitel som man endast utför säkerhetsuppdateringar på. Men fortfarande finns det trots allt användare som håller fast vid sina Windowsmobiler och föredrar dem framför mobiler med andra system.

För dem är det naturligtvis ett hårt slag att Finansiell ID-teknik, som ligger bakom Mobilt BankID, meddelar att Mobilt BankID kommer att sluta fungera på Windowsmobiler i slutet av 2018. Man hänvisar användare till Ios eller Android i stället.

Beslutet är inte konstigt. Man har kapat bakåtkompabiliteten även med äldre versioner av Android och Ios. Detta av säkerhetsskäl då systemen inte längre garanteras säkerhetsuppdateringar. En tjänst som BankID vill man ju naturligtvis ska vara så säker det bara går, men för de kvarvarande användarna av Windowsmobiler blir det nu allt svårare att kunna förlita sig på telefonsystemet.

Källa