Pengaregn

Mobilt investerarintresse

Foto: Sting

Fastforward ger mobila startups coacher, kontor och en kvart miljon kronor.

Publicerad Uppdaterad

När i dag de internetbolag som ingår i höstens omgång av Stockholm Innovation & Growths (Stings) acceleratorprogram Fastforward presenterades stod en sak klart: mobilt är hett. Fyra av åtta utvalda startup-företag står för mobila innovationer:

Digger gör det enkelt att via mobilen spela in och dela ljud. Gro Plays appar undervisar barn i sociala och hållbarhetsfrågor. Selfiejobs använder app-datingtjänststeknik för att förenkla att söka jobb eller praktikplatser i mobilen och Liveguide-appen fungerar som en TV-tablå för live-streaming-kanaler. 
Sett till hur musik och video i allt större utsträckning konusumeras i telefonen så kan kanske även hörlurstillverkaren Sudio och videoverktyget Gotogo räknas till de mobila entreprenörerna. 

Nytt för tredje omgången av Fastforward är att varje startup får en kvarts miljon kronor från Stings investeringsföretag Propel Capital. Carl Palmstierna är en av Sveriges mest aktiva investerare och har som Propel-investerare tilit till de mobila lösningarnas potential. 

– Det är väldigt stimulerande att stötta unga entreprenörer samtidigt som man vill ha en bra riskjusterad avkastning, säger han i ett pressmeddelande.

Förutom startkapitalet så får företagen coachning inom bolagsbyggande och affärsutveckling, guidning inom kommunikation och rekrytering samt tillgång till Stings externa nätverk av industriexperter och investerare. De erbjuds även gratis kontorsplats under programmet, vilket avslutas i januari med en demodag för investerare, potentiella partners och journalister.