Bättre för fler

Mobvoi uppdaterar Ticwatch Pro 3 för bättre prestanda

En uppdatering till den smarta klockan Ticwatch Pro 3 kan innehålla en nyhet som kan komma att hjälpa andra smarta klockor med samma chipset och OS.

Publicerad Uppdaterad

Den smarta klockan Mobvoi Ticwatch Pro 3 har fått en uppdatering, en uppdatering som förutom att den förbättrar klockan och ger ett par nya funktioner ska optimera chipsetet i klockan (Snapdragon Wear 4100). Något som kanske är det mest intressanta eftersom det skulle kunna innebära att just det chipsetet kan komma att få samma optimering även i andra klockor. Tanken med Snapdragons Wear 4100 var att det skulle få fart på klockor med Android Wear, men det har varit lite av en besvikelse. Det har både vi när vi testat klockan och andra testare konstaterat. 

Ser man till nyheterna i Ticwatch Pro 3 ser vi bland annat en ny väderskärm, nytt "theater-mode" samt en möjlighet att stänga av funktionen att slå på Google assistenten genom en lång tryckning på powerknappen. Andra förbättringar är bland annat att den visuella volymkontrollen nu ska motsvara den faktiska ljudvolymen, ett par förbättringar av Mobvoi Launcher samt en ny säkerhetsuppdatering. 

Mobvoi har även löst ett par buggar i den tidigare mjukvaran, som bland annat ett fel där skärmen inte låst sig när klockan laddats. 

För att uppdatera din klocka behöver du sätta den i sin laddstation och sedan koppla den till telefonen via bluetooth, då ska uppdateringen komma igång automatiskt.