Stora förluster och nedskärningar

Mörk framtid för Amazon Alexa

Påstådda nedskärningar hos Amazon kan slå hårt mot digitala assistenten Alexa.

Publicerad Uppdaterad

Amazons digitala assistent Alexa kan vara ett enormt misslyckande som ska ha orsakat stora förluster för företaget.

En rapport som publiceras av publikationen Business Insider visar att Amazons avdelning som bland annat arbetar med Alexa gick med tre miljarder dollar i förlust under årets första kvartal, och förväntas gå med tio miljarder dollar i förlust under 2022. Alexa uppges vara den främst anledningen till dessa förluster, då Amazon har misslyckats med att tjäna pengar på tjänsten. Dessutom ska smarta högtalare och andra enheter ha sålts med förlust då tanken bakom affärsmodellen var att tjäna pengar på tjänster och användandet av Amazons enheter, vilket om siffrorna stämmer inte har lyckats.

Enligt rykten påstås Amazon komma att minska sin personalstyrka med ungefär 10000 anställda, där en majoritet av nedskärningarna uppges drabba de avdelningar som arbetar med Amazons egna enheter, inklusive Alexa.

Alexa-assistenten har inte heller lyckats speciellt bra ens på sin egen hemmaplan i USA där man uppges bara vara den tredje största assistenten med 71,6 miljoner användare efter Google Assistent med 81,5 miljoner och Apples Siri ned 77,6 miljoner.

Källa