Annons

Tidigare

Moto 360 och Moto 360 Sport lanserade

Gårdagens nyhet ljög tydligen, för här är Motorolas nya smarta klockor.

Publicerad Uppdaterad

Igår rapporterade vi att Moto 360 i sin andra generation skulle presenteras den åttonde september. Tydligen kan inte alla på Motorola läsa kinesiska allt för bra, för luren utannonserades istället igår kväll.

Amerikaner kan redan nu beställa sitt exemplar via Google Play eller Motorolas egen Moto Maker, medan vi i Sverige får vänta till oktober för samma möjligheter. svenskt pris är inte officiellt än, men jänkarna får punga ut mellan 300 och 450 dollar för klockan.


Eller klockorna, för Moto 360 kommer i tre varianter. Herrmodellen finns i storlekarna 46 och 42 millimeters diameter, medan dammodellen med smalare armband enbart finns i 42-millimetersutförande. Den mindre varianten kommer även som den sportmodell vi rapporterade om igår, och skiljer sig helt enkelt genom att vara i plast istället för metall. Metallutgåvan av Moto 360 kan fås med antingen metall- eller läderband i olika färger och utföranden, medan själva klockan finns i färgerna silver, guld och svart.
Klockan i sig skippar Motorolas eget Omap-chip och kör istället på Qualcomms Snapdragon 400 likt de flesta andra Android Wear-klockor. Likt tidigare klockor återfinns 512 megabyte arbetsminne och fyra gigabyte lagring i klockan och batteriet ligger på 300 respektive 400 milliamperetimmar för de olika storlekarna. Med Motorolas nya strömsparläge ska den större modellen få uppåt dubbla batteritiden mot föregångaren. 


Klockan har även stöd för trådlös laddning och wifi, inbyggd pulsmätare, det nya stödet för Iphone och en lättare vattensäkring. Utöver kosmetika är det på pappret inte allt för många nyheter gentemot föregångaren alltså, men lyckas vi få ut dubbla batteritiden är det ett enormt plus i alla fall.