Modda Moto

Motomods - Lenovos svar på moduler

Det har ryktats förr om att en kommande Moto-lur får stöd för moduler, nu har de läckt.

Publicerad Uppdaterad

Den nionde juni presenterar Lenovo det som väntas bli uppföljaren till fjolårets Moto X-serie, om den däremot kommer att fortsätta heta X eller om den får den nya bokstaven Z återstår dock att se. tidigare rykten har talat om en mobil i metall, men med en speciell port på baksidan där olika moduler ska kunna fästas. Inte helt olikt det LG gör med G5, men utan att du behöver rycka ur batteriet för det hela.

Nu har mer information och bilder läckt kring det hela. Motomods ska namnet på modulerna vara och det handlar till största del om baksidesskal med olika funktioner (något Jolla även försökte sig på utan att komma någonvart egentligen för ett par år sedan). 

Bilden som läckt denna gång visar upp tre av Motomoddarna, som ser ut att vara en extra kamera längst fram och två inte fullt så uppenbara skal bakom (det har pratats om både extrabatteri och högtalare dock).

Moto X, eller Z, i sig förväntas bli av toppmodellklass. Då med specifikationer som Snapdragon 820, 3 gigabyte arbetsminne och åtminstone ett 3500 milliampere starkt batteri. Det ska även finnas en billigare modell med Snapdragon 625 på gång.

Hur mycket av detta som stämmer lär vi märka den nionde juni.