The Guardian hjälper dig i trafiken

Motorcykelhjälm med AR och Android

Smarta motorcykelhjälmen The Guardian hjälper dig när backspeglarna inte räcker till.

Publicerad Uppdaterad

The Guardian är namnet på ett koncept som ska lanseras på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter. Under en mässa med augmented reality-tema som gick av stapeln i Kalifornien i dagarna så visades projektet upp av upphovsmannen Ryan Shearman på Fusar Technologies.

Det handlar om en motorcykelhjälm där kameror och skärmar, för prototypexemplaret hämtade från Epsons Google Glass-kopia Moviero, ska användas för att hjälpa motorcyklister att få bättre blickomfång under körning. Genom två vidvinkelkameror anslutna till de i motorcykelhjälmen inbyggda och Android-utrustade glasögonen, så har cyklisten nämligen full koll på vad som händer bakom och omkring motorcykeln. Dessutom visar glasögonen information om hastighet och position för motorcykeln.

Enligt en intervju hos Engadget med Ryan Shearman så är framtida funktioner att vänta för den smarta hjälmen bland annat att enheten ska kunna upptäcka farliga trafiksituationer och kunna varna föraren för dessa. Dessutom kommer farliga händelser att spelas in med enheten, för att man i efterhand ska kunna analysera olyckshändelser. Framtida versioner av motorcykelhjälmen är också tänkta att ha röststyrningsfunktioner.

Ryan Sherman uppges planera att lansera en Kickstarter-kampanj i juli, med målet att ha de första enheterna ute på marknaden inom ett år.

Källa