1
1
https://www.mobil.se/nyheter/motorola-kan-slappa-nytt-flaggskepp-med-snapdragon-8-gen-1-plus
571513
Nyheter
falskt
Ny Snapdragon-processor och 200MP-kamera

Motorola kan släppa nytt flaggskepp med Snapdragon 8 gen 1 plus

Företaget verkar satsa hårt på att ligga kvar i framkant med nya tekniker.

Motorola var en av de första som presenterade en mobil med Snapdragon 8 Gen 1 i och med Moto Edge X30. Nu gör en ny läcka gällande att de kommer fortsätta satsa på att ligga i framkant med en ny flaggskeppsmobil som går under kodnamnet Motorola Frontier.

Det är TechnikNews som har kommit över dokument som visar att Motorola Frontier kommer att använda en processor med beteckningen Qualcomm SM8475. Det nämns inte i klartext att det handlar om en Snapdragon 8 gen 1 plus, men med tanke på modellbeteckningen och rykten om att Qualcomm kommer att lansera en Snapdragon 8 gen 1 plus senare i år så är det troligtvis ingen tillfällighet.

Motorola Frontier ska dessutom komma att ha 8 GB till 12 GB arbetsminne och en 6,67 tum stor skärm med FHD+-upplösning och en OLED-panel med stöd för 144Hz. Det påstås också att mobilen kommer att få 125W trådbunden laddning och 50W trådlös laddning, men ingen information om batteriets storlek.

Enligt dokumentationen kan kameran komma att bli något alldeles extra då det talas om en primär kamera på 200MP (Samsung HP1) som kompletteras av en 50MP ultravidvinkel (Samsung JN1) och en 12MP teleobjektiv. Frontier ska dessutom komma med en frontkamera på 60MP.

Det finns inga tidsramar för när Motorola Frontier kan komma att lanseras, men baserat på andra ryktena om att Cualcomm-processorn kan komma att utannonseras under tredje kvartalet kan det handla om tredje eller fjärde kvartalet 2022.

Källa