Budgetlur

Motorola lanserar E40 – ny budgetlur

Motorola brukar vara ett populärt alternativ för de som vill ha mobiltelefoner till lägre pris och med rejält batteri. Den nya E40 verkar inte vara något undantag.

Publicerad Uppdaterad

Motorola har lanserat en uppföljare till budgetmodellen E20. Den nya modellen har tagit två hopp i namnstegen och kallas nu E40. Den nya telefonen har ett minne på 4GB och lagring på 64 GB som dock går att expandera upp till 1TB med hjälp av micro-SD-kort. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz och är 6,5 tum stor. 

Motorola påpekar i sitt pressmaterial att skärmen, kameran och prestanda är viktiga även för de som inte vill lägga så stora summor på sin mobiltelefon. Kameran i E40 har en huvudkamera med en sensor på 48 megapixlar vilken kan använda sig av 4:1-pixelbinning, det vill säga att för att ta bättre bilder i sämre ljus så kan kameran kombinera fyra pixlar till en och producerar då en bild med 12 megapixlar istället för 48. Den har även en djupsensor med två megapixels upplösning, en makrokamera med två megapixels upplösning och en framåtvänd selfiekamera med åtta megapixels upplösning. 

E40 har inte 5G-kompabilitet och du får klara dig med 10W laddning. Däremot så är batteriet, på Motorolamanér, ganska rejält på 5000mAh vilket ska ge upp till 40 timmars batteritid. Den släpps med Android 11. För att låsa upp telefonen kan du använda dig av fingeravtrycksläsaren på baksidan. 

Motorola menar att nya E40 kommer att ha 38 procent bättre prestanda än föregångaren E20. Priset hamnar på 1499 kronor och säljstarten är i november.