Ren Android till lågpris

Motorola lanserar nya Moto E

En ny version av billiga Moto E har släppts och den kommer snart till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Motorola som numera är ett varumärke ägt av Lenovo satsar på Sverige. Ett tecken på det är att nya Moto E kommer till Sverige nu i mars. Det handlar om en uppdaterad version som erbjuder 4G och anpassningsmöjligheter i mjukvaran, liknande det som Motorola erbjuder på dyrare Moto X. I Moto E ska dock prislappen vara en helt annan när den snart dyker upp i Sverige.

Moto E levereras med den senaste versionen av Android 5.0 Lollipop och telefonen finns i två färger, svart och vit. Sedan kan man göra telefonen lite mer färgglad genom att komplettera med färgglada band som finns i sex olika färger.

Kameran i nya Moto E är på fem megapixel och den kan startas med funktionen Quick Capture som innebär att man vikar på handleden två gånger och därmed kan anävnda kameran utan att röra vid skärmen. Precis som många av övriga anpassade funktioner är det här ett arv från Motorolas dyrare smartphone Moto X.

Även efter Lenovos köp av Motorola är strategin från Motorolas sida att leverera en så ren version av Android som möjligt, utan att lägga på anpassningar och oönskade skräpprogram. Det här säger mjukvaruchefen Seang Shau på Motorola gör att de snabbt kan släppa uppgraderingar till nya Android även på den här typen av billigare mobiler och inte bara på toppmodellerna. De tillägg som Motorola trots allt lägger till handlar om nya funktioner och inget som ersätter något Android redan kan och Seang Shau exemplifierar med Quick Capture för kameran, Moto Assist som låter dig slippa bli störd och Moto Display för smarta aviseringar när telefonen är i viloläge ska vara exempel på det här.

Fakta Motorola Moto E (2015)
Mått: 129,9 x 66,8 x 12,3 mm
Vikt: 145 gram
Skärm: 4,5 tum, IPS LCD, 540 x 960 pixel
Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
Processor: Qualcomm Snapdragon 410, fyrkärnig, 1,2 Ghz, Adreno 306
Arbetsminne: 1 GB
Lagringskapacitet: 8 GB
Kamera: 5 megapixel, autofokus