https://www.mobil.se/nyheter/motorola-one-action-lanserad
567414
Nyheter
Med Android One

Motorola One Action lanserad

I tredje generationen av Motorolas Android One-mobiler är det kameran som står i fokus.

Motorola One Action är den tredje Motorola-mobilen under Googles Android One-program. Det innebär att telefonen har samma användargränssnitt som Googles Pixelmobiler, och är garanterad två större systemuppdateringar samt säkerhetsuppdateringar i tre års tid.

Motorola One Action är i många avseenden lik föregångaren One Vision. Det innebär bland annat en extra långsmal skärm i 21:9-format på 6,3 tum, Chipsetet Exynos 9609 driver telefonen som har 4 GB arbetsminne, 128 Gb lagring och ett batteri på 3500 mAh. Höjd och bredd är desamma, men One Action skiljer sig på djupet, genom att vara lite tjockare och ha en baksida i plast i stället för glas.

Framför allt är det kameran som skiljer One Action från One vision. One Vision hade en 48-megapixelsensor assisterad av en 5 megapixels djupmätande kamera. One action har i stället en 12-megapixelkamera med större pixlar och en ultravidvinkelkamera som fångar bilden i 117 grader.

Namnet Action anspelar på actionkameror, och det är videofilmning som står i fokus när Motorola själv beskriver telefonens egenskaper. Dels kan du filma i skärmens bredformat, det vill säga 21:9. Dels kan du filma liggande film även när du håller telefonen i stående läge. detta för att det ska vara lättare att spela in film i bredformat samtidigt som du håller telefonen med en hand i stadigt grepp.

Hur kameran klarar sig i praktiken får vi återkomma till när vi hunnit testa: Motorola One Action börjar säljas den 30 augusti i färgerna Denim Blue och Pearl White. Rekommenderat pris är 3000 kronor.